MEGJELENT A KERÉKPÁROS KISOKOS KIADVÁNY

A Magyar Kerékpárosklub Kisokos c. kerékpárral közlekedőket segítő kiadványa megjelent immáron a legfrissebb, helyi változatban.
A nemcsak kezdő kerékpározóknak szóló kiadványban többek között a bringázással kapcsolatos tévhitektől és kerékpárvásárlástól kezdve a fontos írott és íratlan közlekedési szabályokról is olvashatsz. Megtudhatod, hogyan érdemes felöltözni a bringás közlekedéshez, hogyan szállítsd a gyerekedet, ha pici és még nem teker egyedül. Arról is olvashatsz itt, hogyan csökkenthetjük a balesetek és a bringalopások esélyét.

 

A kiadvány három részből áll:

Az első rész a kerékpározás alapjairól szól, hogy ezek ismeretében mindig öröm legyen a kerékpározás.

A második rész a KRESZ-szel foglalkozik, hogy mely közlekedési szabályokra kell fokozottan figyelni kerékpárral közlekedve.

A harmadik rész a nagyon fontos íratlan szabályokat taglalja, amelyeket érdemes és fontos tudni a biztonságos közlekedéshez.

A kiadvány nemcsak kezdőknek és nem csak kerékpárral közlekedőknek szól. Érdemes mindenkinek forgatni, aki jól tájékozott szeretne lenni és figyelemmel, belátással közlekedni a független attól, milyen közlekedési eszközzel teszi.

A kiadvány letölthető ezen a weboldalon, továbbá korlátozott nyomtatott számban az iskolai szemléletformáló programokon, valamint az Európai Mobilitási Hét programjai során kerül kiosztásra. A kiadvány nyitóoldalán levő QR-kód közvetlenül a http://www.szarvas.hu/hirek/kerekparos-hirek oldalra visz, ahol a legfrissebb helyi kerékpáros hírek mellett letölthető a legújabb térkép, amely Szarvas és Békésszentandrás kerékpáros útvonalait és látnivalóit tartalmazza, valamint a kerékpártúra-javaslatokat a térségben.

A Kisokos c. kiadvány a „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés, kerékpáros közlekedés fejlesztése Szarvason és Békésszentandráson” TOP-3.1.1-16-BS1-2017-00013" projekt keretében került kiadásra."

Kapcsolódó dokumentumok


Nyomtatás  

Hivatali kapu

Szarvasi Polgármesteri Hivatal
Hivatali kapu rövid neve:
SZARVASPH
KRID: 300060755


Szarvas Város Önkormányzata
Hivatali kapu rövid neve:
SZVO
KRID: 754234390

Kapcsolat

hivatal (@) szarvas.eu

+36 - 66 / 311 - 122

+36 - 66 / 210 - 063

5540 Szarvas, Szabadság út 36.