Tisztlelt Méhészek!

A méhállományok védelméről és a mézelő méhek egyes betegségeinek megelőzéséről és leküzdéséről szóló 70/2003. (VI. 27.) FVM rendelet (a továbbiakban: FVM rendelet) hatáskörömet érintő rendelkezései 2024. január 1. napjával az alábbiak szerint változtak.

Az eddigi kötelező évenkénti – február végéig törtétnő – bejelentési kötelezettség eltörlésre került, kizárólag csak az újonnan kezdett méhészkedést kell bejelenteni a méhek tartási helye szerint illetékes települési önkormányzat jegyzőjénél, a tevékenység megkezdésétől számított nyolc napon belül.

A FVM rendeletben foglaltak alapján, ha a méhek állandó tartási helye nem a méhész lakóhelyével összefüggő területen (udvarban, kertben stb.) van, úgy a méhész köteles a méhek tartási helyén egy legalább 40×30 cm nagyságú táblán a nevét, a méhészet tenyészetkódját és a telefonszámát jól látható módon feltüntetni.

Amennyiben a méhészkedést nem kívánják folytatni, úgy azt legkésőbb nyolc napon belül szíveskedjenek bejelenteni a méhek tartási helye szerint illetékes települési önkormányzat jegyzőjénél a nyilvántartásból való törlés végett.

Az FVM rendelet méhek szállítására és vándoroltatására vonatkozó szabályai nem változtak.

Szarvasi Polgármesteri Hivatal
Hatósági és Szociális Osztálya


Nyomtatás  

Hivatali kapu

Szarvasi Polgármesteri Hivatal
Hivatali kapu rövid neve:
SZARVASPH
KRID: 300060755


Szarvas Város Önkormányzata
Hivatali kapu rövid neve:
SZVO
KRID: 754234390

Kapcsolat

hivatal (@) szarvas.eu

+36 - 66 / 311 - 122

+36 - 66 / 210 - 063

5540 Szarvas, Szabadság út 36.