Díjazták az Európai Mobilitási Hét legsikeresebb hazai településeit

Szarvast 2017-ben is díjazták az Európai Mobilitási Hét Záró konferencia és díjátadó ünnepségén. KIEMELKEDŐ ÖNKORMÁNYZAT kategóriában elismerő oklevelet kaptunk.

 

dijaztak az europai mobilitasi het legsikeresebb hazai telepuleseit1

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap eredményeit összefoglaló rendezvényre 2017. december 7-én, 10.00 órai kezdettel került sor a Közlekedéstudományi Intézetben. Városunkat a rendezvényen Krivik Viktor Mobilitási Hét szervező és Klimaj Attila útügyi referens képviselte.

 

dijaztak az europai mobilitasi het legsikeresebb hazai telepuleseit2

 

Idén 202 önkormányzat csatlakozott a Mobilitási Hét rendezvényeihez és vállalta saját program megrendezését. Magyarország nemzetközi összevetésben rendszeresen az élmezőnybe tartozik, a közreműködő településeknek köszönhetően évek óta a legjobb háromban végez. 50 ország közül a harmadik legtöbb regisztrált önkormányzattal hazánk büszkélkedhetett 2017-ben is".

 

Részvételi feltételek:

    • Egyhetes program szervezése az év fókusztémájával (2017 évben a Közös út, közös jövő.) szlogennel összhangban.
    • Legalább egy új állandó jellegű intézkedés meghozatala, amely hozzájárul az egyén autóhasználatról a környezetbarát közlekedési módokra történő átállásra.

A legszínvonalasabb programokat lebonyolító településeket három kategóriában díjazták: kiemelkedő önkormányzat, legjobb szervező önkormányzat és legszorgosabb helyi szervező.

2014-ben a "Legjobb Szervező Önkormányzat" díjat vettünk át, 2015-ben kiemelkedő teljesítményért kaptunk oklevelet. 2016-ban a "Legjobb Önkormányzat" kitüntető címet ítélték meg Szarvasnak, a "Legszorgosabb Helyi Szervező" díját Krivik Viktor programszervező kapta Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért felelős államtitkár

úrtól. Ebben az évben a "Kiemelkedő Önkormányzat" díját ítélték meg Szarvas Város Önkormányzatának.

A 2002 óta minden szeptemberben megrendezett Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap egyre több emberhez juttatja el a környezetbarát közlekedés üzenetét. A programsorozat célja, hogy az önkormányzatokat fenntartható közlekedési intézkedések bevezetésére, a lakosságot pedig az autózás helyett a közösségi közlekedési eszközök használatára, kerékpározásra, gyaloglásra ösztönözze.

 

dijaztak az europai mobilitasi het legsikeresebb hazai telepuleseit3


Nyomtatás  

Hivatali kapu

Szarvasi Polgármesteri Hivatal
Hivatali kapu rövid neve:
SZARVASPH
KRID: 300060755


Szarvas Város Önkormányzata
Hivatali kapu rövid neve:
SZVO
KRID: 754234390

Kapcsolat

hivatal (@) szarvas.eu

+36 - 66 / 311 - 122

+36 - 66 / 210 - 063

5540 Szarvas, Szabadság út 36.