KERÉKPÁROS BARÁTOK FIGYELEM!

LEGYÉL TE IS RÉSZESE A KERÉKPÁROS ÚTŐR MINTAPROJEKTNEK ITT, A KÖRÖSÖK VÖLGYÉBEN!

 

Várjuk az önkéntesek jelentkezését!

A Kerékpáros Települések Országos Szövetségének (KETOSZ, www.ketosz.hu) alapvető célkitűzése, hogy a kerékpáros közlekedés lehetőségét biztosító településeken és környezetükben biztonságos, jól használható infrastruktúra álljon rendelkezésre a gyors és biztonságos kerékpáros közlekedés számára. 1990 óta több, mint 3000 km kerékpárút épült, ez azonban a jellemzően elmaradó fenntartás miatt a műszakilag indokolt mértéknél nagyobb arányban megy tönkre és az azon közlekedők számára is taszítóvá válhat a használata mind a napi, közlekedési célú, mind a szabadidős célú közlekedők számára. A kialakítandó kerékpáros útőr szolgálat célja önkéntes kerékpárosok bevonásával egy megfigyelő-karbantartó hálózat kialakítása, feladatuk, hogy feltárják a biztonságos közlekedést veszélyeztető problémákat. A mintaterületen érintett települések: Békés, Békéscsaba, Csabacsűd, Dévaványa, Doboz, Gyomaendrőd, Gyula (Gyulavári), Kondoros, Körösladány, Köröstarcsa, Méhkerék, Mezőberény, Sarkad, Szarvas, amelyekhez azonban további települések is csatlakozhatnak.

Fontos, hogy nemcsak a megszállott kerékpárosok jelentkezését várjuk, hanem azokat is, akik azért pattannak nyeregbe, mert egyszerűen szeretnek kerékpározni a Körösök Völgyében. Az útőrök az ellenőrzésen kívül példamutató közlekedéssel, aktív támogatással a kerékpáros közlekedés népszerűsítésében is részt vesznek.

A feladatot egy projekt koordinátor bonyolítja a KETOSZ szakmai és anyagi támogatása mellett. A munkában önkéntes, aktív kerékpárosok vesznek rész, bármely 18 éven felüli korosztályból.

A szolgálat szervezése ünnepélyes aláírással indult 2014.01.31-én. Erről beszámoló valamint további információ és jelentkezési lehetőség található az alábbi honlapcímen: www.ketosz.hu/kerekparos-utor-szolgalat

 

Kapcsolódó dokumentumok

 

KETOSZ toborzó.pdf
258.01 KB
2022/06/27


Nyomtatás  

Hivatali kapu

Szarvasi Polgármesteri Hivatal
Hivatali kapu rövid neve:
SZARVASPH
KRID: 300060755


Szarvas Város Önkormányzata
Hivatali kapu rövid neve:
SZVO
KRID: 754234390

Kapcsolat

hivatal (@) szarvas.eu

+36 - 66 / 311 - 122

+36 - 66 / 210 - 063

5540 Szarvas, Szabadság út 36.