Pályázati felhívás ügyvezetői állás betöltésére

Szarvas Város Önkormányzata pályázatot hirdet ügyvezetői állás betöltésére a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 3:109. § (2) bekezdése, továbbá a Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) alapján és szerint.

Tervezett áramszünet 2024.03.28.

Tisztelt Lakosok!

Az OPUS TITÁSZ Zrt. az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében tervezett áramszünetet fog végrehajtani az alábbiak szerint:

Áramszünet helye: Szarvas
Áramszünet ideje: 2024.03.28.
Érintett felhasználási helyeket a kapcsolódó dokumentum tartalmazza:

Tervezett áramszünet 2024.04.08., 04.11., 04.12.

Tisztelt Lakosok!

Az OPUS TITÁSZ Zrt. az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében tervezett áramszünetet fog végrehajtani az alábbiak szerint:

Áramszünet helye: Szarvas
Áramszünet ideje: 2024.04.08., 04.11., 04.12.
Érintett felhasználási helyeket a kapcsolódó dokumentum tartalmazza:

Tervezett áramszünet 2024.03.20.

Tisztelt Lakosok!

Az OPUS TITÁSZ Zrt. az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében tervezett áramszünetet fog végrehajtani az alábbiak szerint:

Áramszünet helye: Szarvas
Áramszünet ideje: 2024.03.20.
Érintett felhasználási helyeket a kapcsolódó dokumentum tartalmazza:

Tervezett áramszünet 2024.03.20., 03.22., 03.25.

Tisztelt Lakosok!

Az OPUS TITÁSZ Zrt. az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében tervezett áramszünetet fog végrehajtani az alábbiak szerint:

Áramszünet helye: Szarvas
Áramszünet ideje: 2024.03.20., 03.22., 03.25.
Érintett felhasználási helyeket a kapcsolódó dokumentum tartalmazza:

Közmeghallgatás

Szarvas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024. február 22-én (csütörtökön) 16.30 órai kezdettel
KÖZMEGHALLGATÁST

tart a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében (Szarvas, Szabadság út 36.)

A közmeghallgatás tárgya:

Szarvas Város Önkormányzatának 2024. évi költségvetése

Az Önkormányzat 2024. évi költségvetési rendelet-tervezete a Polgármesteri Hivatal titkárságán és Szarvas város honlapján (www.szarvas.hu) megtekinthető.
Kérjük a város polgárait, hogy megjelenésükkel, kérdéseikkel, javaslataikkal segítsék elő Szarvas Város Önkormányzata 2024. évi költségvetésének széleskörű vélemény-nyilvánításon alapuló megalkotását.

Szarvas Város Önkormányzatának
Képviselő-testülete

Adóhatósági iratok kézbesítése

Az önkormányzati adóhatóság nagy tömegben kézbesít iratokat (határozat, értesítés, adószámla kivonat, végzés, stb.) az adózónak, illetve a képviselőnek. A kézbesítés történhet posta, kézbesítő által (jellemzően a magánszemélyek részére), vagy az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvényben (továbbiakban: Eüsztv.) meghatározott elektronikus úton (amennyiben a magánszemély kéri az elektronikus kapcsolattartásra vonatkozó igényét, illetve kötelezően a vállalkozások, egyéni vállalkozók részére)

Tájékoztatjuk, hogy 2024-ben a postai vagy kézbesítő által eljuttatott adószámla értesítők egy alkalommal kerülnek kiküldésre (tehát a második félévben nem lesz újabb értesítő kiküldés, csak az elektronikus kapcsolattartásra kötelezett ügyfeleknek)! Kérjük, hogy a csatolt csekkeket őrizze meg és azokat legkésőbb az adószámlán feltűntetett határidőben fizesse be!

Tisztlelt Méhészek!

A méhállományok védelméről és a mézelő méhek egyes betegségeinek megelőzéséről és leküzdéséről szóló 70/2003. (VI. 27.) FVM rendelet (a továbbiakban: FVM rendelet) hatáskörömet érintő rendelkezései 2024. január 1. napjával az alábbiak szerint változtak.

Az eddigi kötelező évenkénti – február végéig törtétnő – bejelentési kötelezettség eltörlésre került, kizárólag csak az újonnan kezdett méhészkedést kell bejelenteni a méhek tartási helye szerint illetékes települési önkormányzat jegyzőjénél, a tevékenység megkezdésétől számított nyolc napon belül.

Tájékoztatás a 2024. évi kéményseprő-ipari társasházi sormunka ütemtervről

Tájékoztatom Önöket, hogy a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvényben, valamint a kéményseprő-ipari tevékenység ellátásának szakmai szabályairól szóló 21/2016. (VI. 9.) BM rendeletben (a továbbiakban: BM rendelet) meghatározott közfeladat elvégzése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ, mint Kéményseprő-ipari Szerv a 2024. évi kéményseprő-ipari sormunka ütemterveit vármegyei bontásban elkészítette.

Ebösszeírás tájékoztató

Szarvas város közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (a továbbiakban: Ávtv.) 42/B. § (1) bekezdése alapján

2023. október 1. – november 30. között ebösszeírást tartunk.

Felhívás pneumococcus okozta tüdőgyulladás elleni védőoltás felvételére

FELHÍVÁS

Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a szarvasi lakóhellyel rendelkező, 65. életévét betöltött személyek részére a korábbi évekhez hasonlóan Szarvas Város Önkormányzata továbbra is térítésmentesen biztosítja a pneumococcus okozta tüdőgyulladás elleni védőoltást (Prevenar13).

Az engedély nélkül létesített ásott vagy fúrt kutak tulajdonosainak 2023. évi tájékoztató

Az engedély nélkül létesített háztartási célú ásott vagy fúrt kutak tulajdonosainak 2023. december 31-ig kell kérelmezni a tulajdonukban álló kút fennmaradási, vagy megszüntetési engedélyezési eljárását.

Helyi adó fizetési kötelezettség 2023. szeptember 15.

Az adózók részére az önkormányzati adóhatóság ez év február és március hónapokban megküldte a fizetési értesítőket a 2023 évben esedékes helyi adófizetésre vonatkozóan. A magánszemélyek részére a csekkek csatolásra kerültek. Az értesítőkben tájékoztattuk az adózókat, hogy 2023-ban és az ezt követő években a postai vagy kézbesítő által eljuttatott adószámla értesítők egy alkalommal kerülnek kiküldésre (tehát a második félévben nem lesz újabb értesítő, csekk kiküldés, csak az elektronikus kapcsolattartásra kötelezett ügyfeleknek)! Ha rendelkezik ügyfélkapuval és a jövőben szeretne elektronikus úton történő ügyintézésre váltani kérem jelezze az adóhatóságunk felé (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; 312-122/125, 126, vagy a 132 mellék).

Kérjük, hogy a 2023. szeptember 15-én esedékes helyi (építmény-, iparűzési) adó/adóelőleg kötelezettségeiket határidőben teljesítsék, a már kiküldött értesítők/csekkek alapján! A fizetési határidő elmulasztása esetén az esedékesség napját követő naptól a megállapított adó összege után késedelmi pótlék kerül felszámításra, továbbá az esedékességkor meg nem fizetett adótartozás behajtására az adóhatóság által foganatosítandó végrehajtási eljárásokról szóló 2017. évi CLIII. törvény (Továbbiakban: Avt.) rendelkezése alapján önkormányzati adóhatóság végrehajtási eljárást kezdeményezhet, melynek során adózó az Avt. 11. § szakasza értelmében 10 000 Ft végrehajtási költségátalány megfizetésére kötelezett.

Biztonságban vízen és vízparton

Felhívás Erzsébet királyné szobrának elkészítése támogatására

Szarvas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a szarvasi Erzsébet-ligetben egész alakos, 5:4 méretű egész alakos szobrot kíván állítani Wittelsbach Erzsébet (közismertebb nevén: Sissi) magyar királynénak. A szobor terveinek elkészítésére pályázatot hirdetett a képviselő-testület és az alábbi két terv egyikének megvalósítását támogatja.

Segítse Ön is a szúnyogok elleni védekezést!

Agrárium 2023 gazdaságszerkezeti összeírás

A Központi Statisztikai Hivatal 2023. május 15. és július 15. között mezőgazdasági gazdaságszerkezeti összeírást hajt végre Agrárium 2023 néven. Az adatgyűjtés célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU és a gazdálkodók számára.

Értesítés növényvédelmi munkálatokról

Szarvas Város Önkormányzata értesíti a lakosságot, hogy a város közterületein (fák, fasorok, cserjék) 2023. május hó 5. napján és 8-10. közötti időszakban (időjárástól függően) éjszakai műszakban növényvédelmi munkákat folytatnak, mely során az alábbi növényvédőszerek kerülnek alkalmazásra:

„A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos program

Szarvas Város Önkormányzata meghirdeti
„A legszebb konyhakertek”
programot

Hirdetmény ülnökjelölésről

A Köztársasági Elnök a 39/2023. (III. 6.) KE határozatában a 2023. március 7. és 2023. április 30. napja közé eső időtartamra tűzte ki a bíróságok ülnökeinek megválasztását.

Szarvas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Országos Bírósági Hivatal elnökének 24.SZ/2023. (II. 15.) OBHE határozata alapján a Szarvasi Járásbíróságra a fiatalkorú elleni büntetőeljárásban részt vevő ülnököket választ.

Volánbusz Zrt. tájékoztatása a 2023. április 2-től bevezetésre kerülő menetrend módosítások kapcsán

A Volánbusz Zrt. tájékoztatása a 2023. április 2-től tervezett menetrend módosításokkal kapcsolatban.

Alföldvíz Zrt. rajzpályázata

LÉGY TE A VÁLTOZÁS, ÉS TEDD JOBBÁ A VILÁGOT! címmel hirdet rajzpályázatot az ALFÖLDVÍZ Zrt.. A legjobb alkotások 600 ezer forint értékű kirándulást nyernek

Az egyik legnagyobb hazai víziközmű-szolgáltató, az ALFÖLDVÍZ Zrt. rajzpályázatot hirdet óvodásoknak és általános iskolásoknak a Víz világnapja alkalmából. A legszebb művek alkotói 600 ezer forint összértékben nyerhetnek kirándulást csoportjuk és osztályuk részére. Az ALFÖLDVÍZ, felelős szolgáltatóként kiemelt feladatának tekinti a környezetszennyezés csökkentését, a környezettudatos gondolkodás népszerűsítését, és a hazai vízkincs védelmét.

Lakossági tájékoztatás

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Szarvas településen a hivatal elnöke által 2023-ra engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.
A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a következők:

Alföldvíz ügyfélszolgálati iroda költözés

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk, hogy ügyfélszolgálati irodánk elköltözött!

 

Irodánk a Szarvas, Kossuth utca 31-33. szám alatti üzletsoron található.

Lakáskiutalás jóváhagyása

A Szarvasi Önkormányzat  1/2004. (I.23.) számú rendelet 2. § (5) bekezdés c.) pontjának felhatalmazása alapján a Szociális, Családügyi, Egészségügyi és Nemzetiségi Bizottság a 2/2023. (I. 11.), 3/2023. (I. 11.) és a 4/2023. (I. 11.) számú bizottsági határozatban foglaltakat jóváhagyom.

TÁJÉKOZTATÓ a helyi iparűzési adó devizában történő megfizetéséről

Tisztelt Adózók!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. év január 1-jétől a helyi iparűzési adó devizában történő megfizetéséről szóló 366/2022. (IX. 26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) alapján a helyi iparűzési adót euró vagy amerikai dollár devizanemben is megfizethetik.

Az új szabály egyszerűsítést jelent azoknak a cégeknek, amelyeknek bevétele részben vagy teljes egészében devizában érkezik be. A Korm. rendelet által biztosított új lehetőség – elsősorban az említett cégek számára - megkönnyíti az önkormányzatok felé teljesítendő helyi iparűzési adó befizetését. A szabályozás alapján az iparűzési adót 2023. január 1-jétől kezdve már nemcsak forintban, hanem amerikai dollárban vagy euróban is be lehet fizetni.

A devizában történő befizetés lehetősége minden cég számára elérhető.

Az adózó 2023. január 1. napjától esedékessé váló helyi iparűzési adóelőleg és helyi iparűzési adó fizetési kötelezettségét a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) által a helyi iparűzési adót bevezetett illetékes önkormányzat részére e célból euró vagy amerikai dollár devizanemben történő adófizetésre nyitott számlára történő átutalással is teljesítheti.

A Kincstár önkormányzatonként egy „HIPA deviza beszedési technikai számla” elnevezésű, forintban vezetett elszámolási számlát nyit.

A Szarvas Város Önkormányzata részére megnyitott számla adatai:

Önkormányzat neve: Szarvas Város Önkormányzata
Számla száma: 10026005-00340320-02120018
Számla IBAN száma: HU44 1002 6005 0034 0320 0212 0018

Fontos, hogy a deviza átutalás kezdeményezésekor a fizető félnek minden esetben fel kell tüntetnie az önkormányzat Kincstárnál vezetett 28 karakter hosszúságú nemzetközi pénzforgalmi jelzőszámán (IBAN) túl a számlavezető („account with institution”) Magyar Államkincstár BIC kódját: HUSTHUHB, valamint a Kincstár levelező („correspondent”) bankjaként a Magyar Nemzeti Bank BIC kódját is: MANEHUHB.

SEPA átutalás esetén a kedvezményezett bankja BIC kódjaként a Kincstár HUSTHUHB BIC kódját kell feltüntetni.

A Kincstár a fizetési kötelezettség teljesítése érdekében a számlájára utalt euró- vagy amerikai dollár összegnek a Magyar Nemzeti Bankhoz, mint a Kincstár számlavezető bankjához történő beérkezésekor érvényes árfolyamon számított és a Magyar Nemzeti Bank mindenkor hatályos Általános Üzleti Feltételeiben foglaltak szerint a Kincstár számláján jóváírt forintösszegét haladéktalanul átutalja az önkormányzat – pénzforgalmi szolgáltatójánál vezetett – helyi iparűzési adóbeszedési számlájára.

Az önkormányzati adóhatóság az adózó adószámláján a Kincstár által az önkormányzat – pénzforgalmi szolgáltatójánál vezetett – helyi iparűzési adóbeszedési számlájára átutalt összeget tünteti majd fel befizetésként. A devizában megfizetett helyi iparűzési adó megfizetésének napja a Korm. rendelet 1. § (4) bekezdése alapján az önkormányzat helyi iparűzési adó befizetésére szolgáló beszedési számláján való jóváírás napja, azaz az ilyen jellegű utalást célszerű majd néhány nappal hamarabb indítani!

Az önkormányzati adóhatóság az adózó adószámla kivonatán, valamint az adószámla tételes adatainak elektronikus lekérdezése során feltünteti az euróban vagy amerikai dollárban teljesített befizetés összegét, devizanemét, valamint az árfolyamot és az elszámolt forintösszeget.

Szarvas, 2023.január 02.

                                                                                                          Adócsoport

Európai Mobilitási Hét

Európai Mobilitási Hét és Autómentes nap rendezvénysorozat Szarvason, „a kerékpáros közlekedés fejlesztése Szarvason és környékén” 2022-ben!

Kerékpárút fejlesztése Szarvason, TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BS1-2022-00050

Mobilitás Heti mottók:

  1. „Hangold össze!”
  1. „Óvd az egészséged minden nap, hisz minden megtett lépés számít!”

A heti program:

A Mobilitási Hét első napján szeptember 16-án (Péntek) „Sétálj velünk!!!a Múzeumba” Gyalogtúra az emlékúton a Történelmi Országközéphez, Szarvas 300 helytörténeti program, közlekedésbiztonsági előadások a Tessedik Sámuel Múzeumban. Moderátor: Roszík Zoltán

Volánbusz - menetrend módosítás

A Volánbusz Zrt. tájékoztatása a 2022. szeptember 1-től bevezetésre kerülő menetrend módosításokkal kapcsolatban.

Tájékoztató a rendezvényszervezők, a Szarvason nyaralók, valamint a szarvasi lakosok részére

Tisztelettel tájékoztatjuk és az alábbiak betartására hívjuk fel a nyári szezonban tartandó rendezvények szervezőit, a Szarvason nyaralókat, valamint a szarvasi lakosokat.

A környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Kormányrendelet (a továbbiakban: ZajR.) alapján környezeti zajt előidéző szabadidős zajforrás, - a szálláshely szolgáltatás, vendéglátás, alkotó-, művészeti szórakoztató tevékenység, sport, szórakoztató szabadidős tevékenység - által okozott zaj esetén, a tevékenység megkezdése előtt, a zajforrás üzemeltetője köteles a környezetvédelmi hatóságtól (jelen esetben Szarvas Város Címzetes Főjegyzőjétől) zajkibocsátási határérték megállapítását kérni, és a határérték betartásának feltételeit megteremteni. A szabadidős zajforrás létesítésekor készítendő zajvédelmi terv dokumentációjának tartalmi követelményeit a ZajR. 2. számú melléklete tartalmazza.

Lakáskiutalás jóváhagyása

Felhívás adatszolgáltatásra

A szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet 16. § (1) bekezdése alapján a magánszálláshelyet, valamint az egyéb szálláshelyet az üzemeltető szálláshely-szolgáltató köteles az adott naptári évre (2020. évre) vonatkozóan a tárgyévet követő év január 31. napjáig a jegyzőnek adatot szolgáltatni.

Az adatszolgáltatási kötelezettséget a mellékelt adatlap kitöltésével kell teljesíteni 2021. január 31. napjáig.

A kitöltött adatlapok benyújtásának módja:

  • Személyesen a Szarvasi Polgármesteri Hivatalban (5540 Szarvas, Szabadság út 36.) vagy
  • Postai úton Szarvas Város Címzetes Főjegyzőjéhez címezve (5540 Szarvas, Szabadság út 36.) vagy
  • Elektronikus úton a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre (a tárgyban az adatszolgáltatás megjelölésével).

Előlegcsökkentés lehetősége

Tájékoztató a kisvállalkozások előlegcsökkentési lehetőségéről

A koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges egyes intézkedésekről szóló 639/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet alapján a 2021. évben végződő adóévben azon, a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény szerinti vállalkozó esetén, amely azzal felel meg a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény (KKV törvény) szerinti mikro-, kis és középvállalkozássá minősítés feltételeinek, hogy esetében a KKV törvény 3. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott nettó árbevétel vagy mérlegfőösszeg értékhatár legfeljebb 4 milliárd forint (bővebben a hivatkozott Kormányrendelet tartalmazza),

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Szarvasi Polgármesteri Hivatalban a koronavírus járvánnyal összefüggésben járványügyi megfontolások miatt, megelőző intézkedésként a személyes ügyfélfogadást 2020. szeptember 8. napjától visszavonásig korlátozzuk.

Visit to The Community Kitchen Review

Felhívás

Tisztelt Szülők!

Szarvas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete osztozni szeretne a gyermekük születése okozta örömükben oly módon, hogy az Önök és gyermekük nevét, születési idejét és fotóját megjelentetné a helyi médiában (Szarvas és Vidéke hetilap, Szarvasi 7 hetilap, Körös TV, Rádió Szarvas, Szarvas Város honlapja, Szarvasi Általános Informatikai Kft. oldala).

Hivatali kapu

Szarvasi Polgármesteri Hivatal
Hivatali kapu rövid neve:
SZARVASPH
KRID: 300060755


Szarvas Város Önkormányzata
Hivatali kapu rövid neve:
SZVO
KRID: 754234390

Kapcsolat

hivatal (@) szarvas.eu

+36 - 66 / 311 - 122

+36 - 66 / 210 - 063

5540 Szarvas, Szabadság út 36.