Megjelent a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely 2023-es pályázata

Az Építési és Közlekedési Minisztérium és a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet 2023-ban is meghirdeti Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatát.

"Helybe visszük a szűrővizsgálatokat"

Európai mobilitási hét 2023.

Fuss, bringázz, sétálj Lilikéért- Jótékonysági családi piknik Szarvason

Kiosztották a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely címeket

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) pályázatán 11 település kapta meg a Kerékpárosbarát Település, és 10 vállalat a Kerékpárosbarát Munkahely címet a pénteki díjkiosztón – közölte a pályázatot lebonyolító Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet közleményben.

Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság hírlevele

A Bringázz a munkába!

Megjelent a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely 2022-es pályázata

A Technológiai és Ipari Minisztérium tizennegyedik alkalommal 2022-ben is meghirdeti a „Kerékpárosbarát” pályázatokat, amelyek az önkormányzatok és munkahelyek tavalyi évben megvalósított egyedi kerékpáros kezdeményezéseit, intézkedéseit és fejlesztéseit díjazza.

A kerékpárosok igényeivel közvetlenül is találkozó önkormányzatok és vállalkozások hozzájárulnak a kerékpározás szélesebb körben történő népszerűsítéséhez, különösen az egyéni autóhasználat helyett a közösségi illetve, a nem motorizált közlekedés – azon belül is a munkahelyre történő kerékpározás – térnyerésének elősegítéséhez.

A minisztérium ezért ösztönzi a településeket, cégeket, közintézményeket a kerékpárosbarát környezet és infrastruktúra kialakítására. A közlekedésért felelős tárca célja, hogy a pozitív kerékpárosbarát példákat, megoldásokat felkutassa, tapasztalataikat feldolgozza, illetve mintaként átadja, továbbá, hogy jutalmazza a rendszerszerű fejlesztéseket.

A „Kerékpárosbarát” címre: község, nagyközség, város, megyei jogú város és fővárosi kerület kategóriákban pályázhatnak a települések, továbbá multinacionális vállalat, nagyvállalat, kis-és középvállalkozás, illetve közintézmény kategóriákban a munkahelyek. A „Kerékpárosbarát” fokozatot elnyert pályázók oklevelet, a címnyertesek táblát is kapnak a cím megjelölésével.

A „Kerékpárosbarát Település” és „Kerékpárosbarát Munkahely” címekre 2022. szeptember 30-ig adhatják be nevezésüket a pályázók.

Eredményhirdetésre várhatóan 2022. november végén kerül sor.

A pályázat IDE KATTINTVA érhető el.

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.

Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely

Nyár elején hirdette meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely (KBT-KBM) pályázatokat. A közlekedésért felelős tárca az elismerésekkel arra ösztönzi az önkormányzatokat és a munkahelyeket, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé, biztonságossá és vonzóvá a környezetbarát kerékpáros közlekedést a lakosok, munkavállalók és ügyfelek számára.

A kormány 2010 óta mintegy 160 milliárd forintból csaknem 1850 kilométer kerékpárutat hozott létre

A kormány 2010 óta mintegy 160 milliárd forintból csaknem 1850 kilométer kerékpárutat hozott létre - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

45 nap alatt a Föld körül - Lépj te is rákkal szemben!

Véget ért a Bringázz a munkába Szarvas és Békésszentandrás kampány és nyereményjáték

A kampányról számokban:
14 szeptemberi nap
30+ elkötelezett bringás
50+ bringás fotó a hétköznapi bringázásról
3400+ támogató lájk

MEGJELENT AZ ÚJ KERÉKPÁROS TÉRKÉP

Megjelent a Szarvast és Békésszentandrás új kerékpáros térképe.

A kétoldalas térkép egyik oldala a települések kerékpáros útvonalait, látnivalóit tartalmazza, míg a másik oldala a térségi látnivalókat és rövid, közepes és hosszú kerékpártúra útvonalatakat tartalmaz.

Érdemes használni és minél többet bringázni!

MEGJELENT A KERÉKPÁROS KISOKOS KIADVÁNY

A Magyar Kerékpárosklub Kisokos c. kerékpárral közlekedőket segítő kiadványa megjelent immáron a legfrissebb, helyi változatban.
A nemcsak kezdő kerékpározóknak szóló kiadványban többek között a bringázással kapcsolatos tévhitektől és kerékpárvásárlástól kezdve a fontos írott és íratlan közlekedési szabályokról is olvashatsz. Megtudhatod, hogyan érdemes felöltözni a bringás közlekedéshez, hogyan szállítsd a gyerekedet, ha pici és még nem teker egyedül. Arról is olvashatsz itt, hogyan csökkenthetjük a balesetek és a bringalopások esélyét.

Európai Mobilitási Heti Kerékpártúra Szarvason és Békésszentandráson szeptember 18-án, szombaton

Időpont: szeptember 18. (szombat) 9:00 - 14:00

Találkozó két helyszínen:
9:00 Békésszentandrás, Fő utca - Szent László utca sarka
9:30 Szarvas, Vízi Színház

BRINGÁZZ A MUNKÁBA, FOTÓZZ, POSZTOLJ ÉS NYERJ!

Ilyen egyszerűen nyerhetsz értékes kerékpárokat vagy ajándékutalványokat, ha Te is bringával közlekedsz a munkahelyre vagy épp hétköznapi ügyeid intézése végett.

Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely 2021 - Pályázat önkormányzatok és munkáltatók részére

A vasút világa

2021. évi EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT KREATÍV PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva, „A vasút világa – „sínes” álmok!” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdet, amelyet a GYSEV Zrt., a MÁV-Volán Csoport és a MÁV-HÉV Zrt. is támogat.

Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely 2020. pályázat eredményhirdetése

Európai Mobilitási Hét

„Inkább bringázz”

A Magyar Kerékpárosklub az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosi iroda és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával 2020 tavaszán a kerékpáros közlekedés gyakorlati előnyeiről szóló kommunikációs kampányt indított “Ha menned kell valahova, inkább bringázz!” jelmondattal.

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések

Idén is meghirdetjük a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat” – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta: a kormány az elmúlt tíz évben is kiemelt figyelmet fordított akerékpáros kultúra és infrastruktúra fejlesztésére.

Bringázz a munkába! - 2019-ben kétszer is

Májusban indul a tizenhatodik Bringázz a munkába! kampány. A mindennapi munkába biciklizést népszerűsítő kampány újra emberek ezreit szeretné nyeregbe ültetni idén tavasszal, és majd ősszel is.

Megnyílt a jelentkezés a bővülő Vándortábor programra

Budapest, 2018. január 23. – Újdonságokkal jelentkezik 2018-ban a Vándortábor Program. Az eddiginél több, összesen 14 útvonalon indulhatnak útnak a felsős és középiskolás diákok csoportjai, akik idén az erdei és vízi vándortáborok mellett kerékpáros programokra is jelentkezhetnek.

Felhívás kerékpártúrára

„Kárpátok vizei kerékpárút” EuroVelo Kerékpártúra
2018. május 19-24.


Kecskemét – Csongrád
(Tisza és Körösök mente) Szentes - Szarvas – Szeghalom – Mezőberény – BékésBékéscsabaGyula

Díjazták az Európai Mobilitási Hét legsikeresebb hazai településeit

Szarvast 2017-ben is díjazták az Európai Mobilitási Hét Záró konferencia és díjátadó ünnepségén. KIEMELKEDŐ ÖNKORMÁNYZAT kategóriában elismerő oklevelet kaptunk.

Kerékpárosbarát Település 2016. díj

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kerékpárosbarát Település 2016. címet adományoz Szarvas város részére.

Közlekedésbiztonsági díjat kapott városunk

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ebben az évben először hirdette meg az „Önkormányzatok a települések közlekedésbiztonságának növeléséért” című pályázatát.

Kerékpárosbarát Település 2015. díj

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kerékpárosbarát Település 2015. címet adományoz Szarvas város részére.

Kerékpárosbarát Település 2013. díj

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kerékpárosbarát Település 2013. címet adományoz Szarvas város részére.

Körösök völgye célterülettel indul a Kerékpáros Útőr Mintaprojekt

Hazánkban hazai és EU források támogatásával 1990 óta több, mint 3000 km kerékpárút épült, amely sok milliárd forint nemzeti vagyont képvisel.

KERÉKPÁROS BARÁTOK FIGYELEM!

LEGYÉL TE IS RÉSZESE A KERÉKPÁROS ÚTŐR MINTAPROJEKTNEK ITT, A KÖRÖSÖK VÖLGYÉBEN!

Hivatali kapu

Szarvasi Polgármesteri Hivatal
Hivatali kapu rövid neve:
SZARVASPH
KRID: 300060755


Szarvas Város Önkormányzata
Hivatali kapu rövid neve:
SZVO
KRID: 754234390

Kapcsolat

hivatal (@) szarvas.eu

+36 - 66 / 311 - 122

+36 - 66 / 210 - 063

5540 Szarvas, Szabadság út 36.